Care sunt avantajele unei asigurari private de sanatate?

Care sunt avantajele unei asigurari private de sanatate?
Data: 21 noiembrie 2013
In 2012, 75.000 - 80.000 de romani aveau deja o asigurare privata de sanatate, cu un cost mediu de 1000 ron pe an, declara domnul Theodor Alexandrescu, presedintele Metropolitan Life, citat de Mediafax. Valoarea totala a asigurarilor de sanatate a ajuns anul trecut la 80 de milioane de lei, adica in jurul valorii de 18 milioane de euro.

Conform declaratiilor domnului Theodor Alexandrescu, numarul asigurarilor private de sanatate va creste in 2014, avand in vedere stabilirea de catre autoritati a unui pachet de baza gratuit. Pentru mai multe optiuni de tratament, romanii vor avea nevoie de o asigurare privata de sanatate.

Dar ce avantaje are o astfel de asigurare?

1. Se poate alege spitalul, fie de stat, fie privat, existand posibilitatea de a opta pentru tratament in strainatate.

2. Se poate obtine o a doua opinie legata de diagnostic si tratament de la un alt medic, fie si din strainatate, cu conditia ca acesta sa fie agreat de asiguratorul privat.

3. Se poate alege medicul care sa faca tratamentul, pacientul are acces la rata de succes a doctorului si la tot istoricul acestuia in calitate de profesionist in domeniul sanatatii.

4. Se poate monitoriza in permanenta starea de sanatate a persoanei asigurate. Cel putin o data pe an asiguratul este obligat sa isi faca analizele de rutina, astfel incat afectiunile sa fie depistate in stare incipienta. Se pot aplica chiar si sanctiuni daca acestea nu se fac.

5. Se poate face tratamentul fara sa fie nevoie de bani, chiar in acel moment. Bazat pe asigurarea medicala privata, pacientul se prezinta la medicul/clinica aleasa si nu are nevoie sa plateasca acea consultataie sau tratamentul. Acestea sunt incluse in costul asigurarii, bineinteles si in functie de valoarea asigurata.

Va invitam sa va spuneri opinia despre motivele care v-ar determina sa alegeti un anumit asigurator privat, raspunzand la intrebarea de pe pagina acasa a sitelui, legata de asigurarile private de sanatate.
Cauta clinica dupa nume
Clinic Bouquet -- The specialized clinics and hospitals online finder
Secured by PayPal
How PayPal Works